Duurzaamheid

Hoe kunnen wij de wereld deels verbeteren?

Deze vraag stelde wij ons zelf en dan met name op ons vakgebied, de vloerafwerking. Wij hebben veel gemerkt dat er met veel kennis wordt gesproken, maar helaas dat er nog te veel onzin wordt verteld over vloerafwerking en circulariteit.

De principes zijn voor ons:

Circulariteit

Door bewust te kiezen, leggen wij het verhaal met betrekking tot circulaire vloerafwerking heel duidelijk en correct uit aan onze opdrachtgevers. Onze werkzaamheden bestaan uit het adviseren, meedenken, leveren en installeren van duurzame vloeroplossingen en projectmatige inrichting.

In het proces denken wij na over het GEHELE proces waarin wij de juiste adviezen geven. Hierbij bekijken wij welke circulaire oplossing het beste is en adviseren wij hoe het beste is om aan te pakken. Over het algehele denken wij onder andere na over de vragen; hoe is het materiaal na een tiental jaar? Waar gaan de materialen naartoe als de vloer wordt vervangen? Allemaal vragen waarmee wij in het proces over nadenken.

Wij zijn van mening dat een groot deel van onze motivatie als ondernemers eruit bestaan ons onderdeel te voelen van iets dat groter is dan onszelf. Samen staan wij sterk! Door samen te werken met onze partners op het gebied van duurzame vloeroplossingen komen wij stapje dichterbij totale circulariteit op het gebied van vloerafwerking.

Duurzaamheid & Circulariteit

Ook duurzaamheid en circulariteit staat bij ons hoog in het vaandel. Dit begrip zorgt voor veel onduidelijkheid. Met name hebben wij ons verdiept, wat is nu duurzaamheid in relatie tot ons vakgebied, de vloeren.

Deze vraag stelde wij ons zelf en hebben daarom het label Circonstruct opgericht, het kleine “zusje” van Kemper Inrichters.

Deze zoektocht heeft ons een hoop vragen maar zeker ook antwoorden opgeleverd. Begrippen zoals duurzaamheid, circulartiteit & losmaakbaarheid, zijn hierdoor voor ons veel duidelijker geworden.

Meer weten, kijk dan eens op de website: